Nieuws archief 2018

02-07-2018

Waar staan we nu?

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de gemeente de subsidiekraan heeft dichtgedraaid en buurtbewoners de Stichting In de 3 Krone hebben opgericht om het buurthuis te behouden voor de wijk. En hoe staat het er nu voor?

 

Met enige trots kunnen we stellen dat In de 3 Krone bloeit als nooit tevoren.  Met slechts 3 zalen is In de 3 Krone een van de kleinste buurthuizen in de stad Utrecht.  Maar met zo'n 300 bezoekers per week weten we dat er behoefte is aan een ruimte in de wijk. Maar er is nog ruimte voor groei.

 

Financieel is de stichting In de 3 Krone gezond. Al vanaf het eerste jaar blijkt het buurthuis ook zonder subsidie gerund te kunnen worden. Dat kan uiteraard alleen maar door een grote groep vrijwilligers die zich dagelijks inzet om alles vlotjes te laten verlopen. Er is een goede mix gevonden in verhuur en eigen activiteiten. Verhuurd wordt er alleen voor activiteiten die passen bij het buurthuis.

 

Wat is er zoal te doen?

Je kan er dansen, yoga doen, toneel spelen, zingen, tekenen en schilderen, naaien en breien. Er zijn cursussen kunstgeschiedenis, cursussen voor kinderen. Iedere woensdag is er een open middag waar je een kopje koffie of thee kan drinken, kan bridgen, majong kan spelen of andere spelletjes kan doen.

Maandelijks zijn er een Variabeurs waar je kleding en leuke dingen kan scoren, kan je aanschuiven bij een buurtdiner en valt er een nieuwe expositie te bewonderen.

 

Buurthuis van de toekomst?

Dat er toekomst is voor zoiets als het buurthuis heeft zich de afgelopen vijf jaar wel bewezen. Willen we ook voor de toekomst zo'n ruimte voor buurtbewoners door buurtbewoners behouden dan lijkt het zinnig om met betrokkenen verder over het concept en de activiteiten na te denken. Die kunnen zich o.a. ook op jongere doelgroepen richten.

Sinds 1 juni is daarom de hulp ingeroepen van een 'aanjager' die (het bestuur en de beheergroep) de actieve vrijwilligers ondersteunt om een grotere bekendheid en zichtbaarheid te genereren en (nog) breder aanbod te creëren.

 

 

 

24-10-2018

Maak je eigen lampion voor de Sint Maarten Parade

Maak je eigen lampion voor de Sint Maarten Parade

Het was een druk bezochte workshop lampion maken. 

Buurthuis In de 3 Krone was een van de 40 locaties waar een werkplaats werd aangeboden om je eigen lampion te maken en te versieren.

Met de prachtige lampions zullen de deelnemers meelopen in de Sint Maarten Parade op zaterdagavond 10 november.

 

Voor meer informatie over de activiteiten van het hele feest ga je naar www.sintmaartenparade.nl

 

 

13-12-2018

Cursus Mahjong leren spelen in 4 lessen

Cursus Mahjong leren spelen in 4 lessen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of wil je iets gezelligs doen met je buurtbewoners? Vind je het leuk om zo nu en dan een gezelschapsspel te doen?

 

Het buurthuis ‘In de 3 krone’ biedt in januari-maart 2019 een cursus aan van vier lessen om het Mahjong spel uit China te leren spelen. Het wordt gespeeld door vier personen met blokjes (‘stenen’) waarop verschillende tekens staan die je op een bepaalde wijze moet combineren in spelrondes van 10 tot 30 minuten. Wie de meeste punten heeft, wint de spelronde.

 

Ina Keuper die op de open woensdagmiddagen om de twee weken in het buurthuis Mahjong speelt met drie anderen, is bereid gevonden om de cursus te verzorgen. Meld je aan bij Ina Keuper via ina.keuper@kpnmail.nl of telefonisch 030-2311127/06-49717108 

 

Wanneer: woensdagen 23 januari, 6 februari, 20 februari en 6 maart, 15.00-16.30 uur.

Bij grote belangstelling voor een ander tijdstip zullen we in overleg zoeken naar de mogelijkheden daarvoor.

Waar: Buurthuis ‘In de 3 Krone’, Oudegracht 227.

Kosten: € 2,50 per les, inclusief een korte handleiding. 

Docent: Ina Keuper

Je hoeft niets mee te nemen. Ina neemt haar eigen Mahjong spel en de spelregels mee. 

 

13-12-2018

Cursus zingen, spreken en lezen voor publiek

Cursus zingen, spreken en lezen voor publiek

Zangpedagoge Jutta Weber verzorgt  in buurthuis In de 3 Krone een cursus voor iedereen die graag wil zingen, spreken of lezen voor publiek.

In drie bijeenkomsten van elk twee uur werk je in een kleine groep (maximaal vier deelnemers).

 

Afhankelijk van waar jij zelf de nadruk op wilt leggen geeft Jutta aandacht aan presentatie, adem, lichaamshouding, stemgebruik of tips hoe je je zenuwen de baas kunt worden. Zij gaat met iedereen individueel aan de slag. De andere deelnemers zijn op dat moment je minipubliek. Als iets zich leent om gezamenlijk te doen mag het “publiek” natuurlijk meedoen. Er is een piano aanwezig. Wanneer je zingt mag je iemand meenemen die je begeleidt.

 

De kosten voor deze bijzondere cursus bedragen slechts 10 euro, dit als bijdrage voor het buurthuis.

Wanneer je wil kan je de cursus afsluiten met een presentatie voor familie, vrienden en anderen die je er graag bij wilt hebben. Dat kan op een nog nader te bepalen tijdstip in het buurthuis.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Jutta via jutta.weber2@gmail.com

 

Wanneer: Op 3 aaneengesloten zaterdagmiddagen, te weten 9, 16 en 23 februari, van 12-14:00 uur.

Waar: In de 3 Krone, Oudegracht 227.

 

Inmiddels blijkt er enorme belangstelling voor deze cursus. De eerste cursus is dan ook al vol. De cursus zal zeker herhaald worden.