Nieuws archief 2018

02-07-2018

Waar staan we nu?

Het is inmiddels vijf jaar geleden dat de gemeente de subsidiekraan heeft dichtgedraaid en buurtbewoners de Stichting In de 3 Krone hebben opgericht om het buurthuis te behouden voor de wijk. En hoe staat het er nu voor?

 

Met enige trots kunnen we stellen dat In de 3 Krone bloeit als nooit tevoren.  Met slechts 3 zalen is In de 3 Krone een van de kleinste buurthuizen in de stad Utrecht.  Maar met zo'n 300 bezoekers per week weten we dat er behoefte is aan een ruimte in de wijk. Maar er is nog ruimte voor groei.

 

Financieel is de stichting In de 3 Krone gezond. Al vanaf het eerste jaar blijkt het buurthuis ook zonder subsidie gerund te kunnen worden. Dat kan uiteraard alleen maar door een grote groep vrijwilligers die zich dagelijks inzet om alles vlotjes te laten verlopen. Er is een goede mix gevonden in verhuur en eigen activiteiten. Verhuurd wordt er alleen voor activiteiten die passen bij het buurthuis.

 

Wat is er zoal te doen?

Je kan er dansen, yoga doen, toneel spelen, zingen, tekenen en schilderen, naaien en breien. Er zijn cursussen kunstgeschiedenis, cursussen voor kinderen. Iedere woensdag is er een open middag waar je een kopje koffie of thee kan drinken, kan bridgen, majong kan spelen of andere spelletjes kan doen.

Maandelijks zijn er een Variabeurs waar je kleding en leuke dingen kan scoren, kan je aanschuiven bij een buurtdiner en valt er een nieuwe expositie te bewonderen.

 

Buurthuis van de toekomst?

Dat er toekomst is voor zoiets als het buurthuis heeft zich de afgelopen vijf jaar wel bewezen. Willen we ook voor de toekomst zo'n ruimte voor buurtbewoners door buurtbewoners behouden dan lijkt het zinnig om met betrokkenen verder over het concept en de activiteiten na te denken. Die kunnen zich o.a. ook op jongere doelgroepen richten.

Sinds 1 juni is daarom de hulp ingeroepen van een 'aanjager' die (het bestuur en de beheergroep) de actieve vrijwilligers ondersteunt om een grotere bekendheid en zichtbaarheid te genereren en (nog) breder aanbod te creëren.

 

 

 

24-10-2018

Maak je eigen lampion voor de Sint Maarten Parade

Maak je eigen lampion voor de Sint Maarten Parade

Het was een druk bezochte workshop lampion maken. 

Buurthuis In de 3 Krone was een van de 40 locaties waar een werkplaats werd aangeboden om je eigen lampion te maken en te versieren.

Met de prachtige lampions zullen de deelnemers meelopen in de Sint Maarten Parade op zaterdagavond 10 november.

 

Voor meer informatie over de activiteiten van het hele feest ga je naar www.sintmaartenparade.nl