Nieuws archief 2017

07-02-2017

Expositie Lea van Someren

Expositie Lea van Someren

Van 11 februari tot 12 maart is in het buurthuis In de 3 Krone het bijzondere werk te bewonderen van Lea van Someren. Het tentoongestelde werk is ontstaan uit Ipad-tekeningen die zij publiceert via haar nieuwsbrief ‘Spritsjes’, berichten met een kwinkslag. Al haar werk is te bekijken op www.spritsjes.nl

 

Van Someren is autodidact en tekent sinds 2010. Haar tekeningen zijn geïnspireerd op onderwerpen die haar raken uit het leven van alle dag of van thema’s die opvallen in het nieuws.

De opbrengst van deze verkoop komen ten goede aan het buurthuis In de 3 Krone.

26-05-2017

Koks gezocht

Buurtdiner - koks gezocht die bij toerbeurt willen koken

Elke 4e vrijdag van de maand kookt RestoVanHarte in het buurthuis een 3-gangen diner. Elke keer is het uitverkocht. Het buurthuis wil vaker de gelegenheid geven om samen met buurtgenoten aan tafel te gaan. Er is intussen een kok gevonden die op de 2e vrijdag van de maand wil koken. De eerstvolgende datum is 9 juni, maar… we zijn op zoek naar nog 3 of 4 mensen die willen koken zodat niemand elke maand hoeft te koken. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als een van de koks ook buitenlandse gerechten kan bereiden (Indonesisch, Turks, Marokkaans etc.).

 

Wij hopen van harte dat er mensen zijn die tijd, zin en gelegenheid hebben om ons team te komen versterken. Je kan bellen met Ellen 06-26884240 of e-mailen naar Hennie h.beersen@hetnet.nl. Aspirant-vrijwilligers kunnen altijd op de open woensdagmiddag binnenlopen tussen 15.00 en 17.00 uur om een indruk te krijgen van de ruimte en de sfeer.

27-05-2017

Regelneven/-nichten gezocht

‘Regelneven/-nichten’ gezocht als vrijwilliger voor de beheergroep

Door het wegvallen van twee mensen is In de 3 Krone dringend op zoek naar enthousiaste buurtgenoten die zich graag met hart en ziel willen inzetten voor het buurthuis. De beheergroep bestaat normaal gesproken uit 6 vrijwilligers die zorgdragen voor de dagelijkse gang van zaken. Van het bedenken en uitvoeren van nieuwe activiteiten in het buurthuis tot het verzorgen van de bloemen of het organiseren van buurtdiners, buurtborrel of gastheer/vrouw zijn tijdens het Open Huis. Er is genoeg te doen en de taken worden goed verdeeld. Vind je het leuk om dingen te organiseren en te regelen? Wil je je inzetten voor de buurt in een team van gemotiveerde mensen, meld je dan bij Ellen 06-26884240 of e-mailen naar Hennie via h.beersen@hetnet.nl

29-06-2017

Najaar 2017: Domstadcursus!

Vanaf maandag 25 september 2017 staat hij weer op het programma in ons buurthuis:

de populaire lessenreeks 'de Domstad - een kunstschat'ook wel bekend als de 'Domstadcursus'. 

U kunt zich daar nu al voor inschrijven.

Lees verder>>

 

29-08-2017

Najaar 2017: De Kunstklas

Najaar 2017: De Kunstklas

 

De  K U N S T k l a s  

 

Ook dit najaar wordt er in Buurthuis In de 3 Krone weer een teken en schildercursus voor kinderen gegeven door Annet van den Heuvel.

 

tijd:        10 x op woensdagmiddag van 16.00 u. – 17.30 u.
              6, 13, 20, 27 sept./4, 25 okt./1, 8, 15, 22 nov. 
leeftijd:   5 – 12 jaar
kosten:   € 160 (2 kinderen uit 1 gezin € 150 p.k)
              inclusief alle materialen & consumpties 
              én deelname kinderkunstdiner met eindexpositie

 

Informatie en opgave: ANNET VAN DEN HEUVEL / beeldend kunstenaar & ervaren leerkracht basisschool
tel. 06 29115949, e-mail annettavandenheuvel@hotmail.com

23-11-2017

Samen kunst kopen - GELUKT

Samen kunst kopen - GELUKT

De aankoop van dit 3D-kunstwerk, gemaakt door de kunstenaars Ruben Verheggen en Eva Post, is mogelijk geworden door de bijdrage van vele buurtgenoten.

Het lijkt wel gemaakt in opdracht van In De 3 Krone. Maar dit is niet zo, het is toeval en toeval bestaat niet………..

Ons buurthuis staat er duidelijk zichtbaar op en de Weesbrug met haar bankjes en actieve binnenstadsbewoners………… een kunstwerk met een knipoog.

Ruben, de kunstenaar, heeft een mooi gebaar naar ons gemaakt omdat hij het werk ook zo goed vindt passen in het buurthuis. Hij heeft een fors bedrag van de oorspronkelijke prijs afgehaald. De aankoopsom is nu €1000,=. Nog een flink bedrag overigens.

Door de vele donaties en het forse bedrag dat tijdens de kunstveiling is ingezameld is er voldoende om het kunstwerk te kunnen aanschaffen.

Geweldig dat het gelukt is.