Nieuws archief 2015

22-01-2015

In de 3 Krone zoekt coördinator voor Project Toekomst Buurthuis

Ons buurthuis in de binnenstad van Utrecht heeft de afgelopen jaren samen met een groot aantal vrijwilligers veel energie gestoken in het uitbreiden van de rol van het buurthuis in de wijk. We zijn van mening dat door de terugtrekkende overheid en de gewijzigde wetgeving hier een belangrijke taak is weggelegd.
Om de functie van het buurthuis verder uit te bouwen en voor de toekomst zeker te stellen zijn we op zoek naar een tijdelijke kracht die de startnotitie omzet in een concreet plan van aanpak.

 

Doel van de functie
- het samen met het bestuur maken en uitwerken van een plan van aanpak op basis van de startnotitie
- het zoeken naar samenwerkingsverbanden in de wijk
- het onderhouden van het contact met de beheergroep en de gebruikers.

 

Het dienstverband, inclusief vergoedingen
- er is geen dienstverband; de activiteiten worden uitgevoerd op basis van een projectcontract.

 

De nodigde competenties
- zelfstandig
- proactief
- oplossingsgericht
- bij voorkeur ervaring in het buurthuiswerk
- goede contactuele eigenschappen voor het zoeken en leggen van contacten voor samenwerkingspartners.

 

Persoonskenmerken en motivatie
- bij voorkeur wonend in de binnenstad
- de sociale functie van het buurthuis onderschrijven
- representatieve persoonlijkheid
- groot netwerk.

02-11-2015

Uitnodiging - Presentatie nota 'Toekomst In de 3 Krone'

UITNODIGING vrijdag 13 november 2015, Zaal is open vanaf 19.30 uur.

Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227 te Utrecht.

 

Hierbij nodigen wij u graag uit voor de presentatie van onze nota “Toekomst In de 3 Krone” – AMBITIES EN AANPAK
Deze nota, die is verschenen op 30 maart 2015, willen wij graag met u bespreken. De avond zal geleid worden door Gert Dijkstra, mede auteur van deze nota. Margriet Jongerius zal als wethouder Zorg en Welzijn met ons mee denken over hoe ons buurthuis belangrijk kan zijn voor de bewoners, ondernemers, de buurt en de gemeente.


De Buurt, daar gaat het over - de Buurt, in de monumentale Binnenstad van Utrecht – Atypische, waar Gewoond – Geleefd – Gewerkt - Politiek bedreven - en vooral Gerecreëerd wordt door personen van Binnen en Buiten. Hier komt alles te samen, hoe geven wij dat mede vorm, daar gaat deze avond over. Hoe maken we de stad met z’n allen veiliger, socialer en vriendelijker.

 

De nota is na te lezen via deze link>>.

 

01-12-2015

In de 3 Krone heeft weer toekomst!

In de 3 Krone heeft weer toekomst!

Het heeft er de laatste anderhalf jaar niet altijd rooskleurig uitgezien toen Mitros ons de huur had opgezegd, een jaar na de doorstart als ‘buurthuis in zelfbeheer’. Maar ook deze hobbel wordt met veel inzet van buurtgenoten genomen. In de 3 Krone kan doorgaan met de activiteiten op Oudegracht 227! Nieuwe eigenaar De ingewikkelde huisvestigingssituatie is onder coördinatie van buurtbewoner Joris Bosch voortvarend opgepakt.

Het bestuur volgt daarbij steeds een drie-sporen-traject: 

  1. Buurthuis blijft op Oudegracht (voorkeur)
  2. Buurthuis zoekt andere locatie
  3. Buurthuis zoekt samenwerkingsverband.

Uiteindelijk zijn we dan ook heel blij te kunnen melden dat we een koper hebben gevonden die én bereid is geweest om een bod uit te brengen op het pand én bereid is het buurthuis een huurcontract aan te bieden met een looptijd van minimaal 10 jaar. Dit goede nieuws betekent dat het buurthuis verder kan met alle culturele en sociale activiteiten die reeds worden georganiseerd én ruimte krijgt om nieuwe openbare activiteiten te ontwikkelen op de huidige locatie: aan de Oudegracht.

 

Het buurthuis biedt al ruim 30 jaar lang diverse activiteiten voor bewoners van de stad. De laatste twee jaar doen wij dat in zelfbeheer, zonder structurele subsidie. Met de nieuwe huurovereenkomst is de dreigende sluiting van de baan en onze toekomst veilig gesteld. De onzekerheid van onze huisvesting is verdwenen; nu kunnen wij nieuwe plannen gaan maken! We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de huidige open middagen, de maandelijkse assistentie bij Resto VanHarte en onze Kledingbeurs willen helpen ondersteunen. Ook streven we naar de aanstelling van een coördinator die ‘alles wat in het buurthuis reilt en zeilt’ soepel kan begeleiden. Wij beramen ons op nieuwe activiteiten voor jong en oud, zoals discussieavonden, een wekelijkse bridgemiddag en maandelijkse exposities.

Ten slotte willen wij graag het concept van de Stadskamer Binnenstad verder ontwikkelen, waardoor wij een brug tussen overheid en burgers kunnen slaan, eenzaamheid kunnen bestrijden en welzijn bevorderen van onze bewoners van de binnenstad. Ideeën en suggesties? Heeft u nog sprankelende ideeën? Laat het ons weten! Het buurthuis is er vóór, maar is alleen levensvatbaar als het ook wordt gedragen dóór de buurt. Het aanbod, de programmering moet daarop aansluiten.

Laat uw stem horen via inde3krone@hotmail.nl Na de kerstvakantie komen wij met een uitgewerkt programma, gebaseerd op uw inbreng.

Volg ons op internet en Facebook. Kroonjuwelen gezocht Draagt u het Buurthuis in de Binnenstad een warm hart toe? Dan is uw hulp in de vorm van een financiële bijdrage zeer welkom. Een bijdrage van minimaal 10 euro kunt u overmaken naar rekeningnummer NL72 TRIO 0197661947 ten name van Stichting In de 3 Krone. Als donateur bent u een kroonjuweel en krijgt u een uitnodiging voor de speciale jaarlijkse bijeenkomst. Uiteraard ontvangt u voortaan de digitale Nieuwsbrief van In de 3 Krone. Zakelijke donateurs met een bijdrage groter dan 100 euro zullen ruimte krijgen om te adverteren op de website. U kunt uw betaling doen via IDeal of een overboeking. Inlichtingen kunt u vinden op deze website, onder het kopje 'Donaties'.

 

Via deze website kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. Klik links in het menu of klik door naar 'Vrijwilligers'.

02-12-2015

Het Appeltje van Oranje - Gaan we 'm winnen?

Het Appeltje van Oranje - Gaan we 'm winnen?

In de week van maandag 7 december t/m zondag 13 december (tot 24.00 uur) heeft u kunnen stemmen op In de 3 Krone zodat het buurthuis het felbegeerde 'Appeltje van Oranje' gaat winnen. 

Inmiddels is de stemwebsite gesloten en kan er niet meer gestemd worden. We weten nog niet hoeveel mensen op ons hebben gestemd. We weten wel dat er in totaal 12.495 stemmen zijn uitgebracht. Dit is ruim 4.000 stemmen meer dan vorig jaar, laat het Oranjefonds ons weten!

 

Volgende stap

Op 15 januari 2016, moeten alle 40 initiatieven zich per regio aan elkaar en aan het Oranje Fonds presenteren. Tijdens deze Landelijke Selectiedag mogen twee afgevaardigden van het buurthuis een presentatie van vijf minuten verzorgen voor mensen van het Oranje Fonds en de andere aanwezigen. Het Oranje Fonds en de andere aanwezigen krijgen daarna nog vijf minuten allerlei vragen te stellen.

Aan het eind van de dag wordt bepaald welke 8 initiatieven genomineerd worden voor de allerlaatste ronde.

 

Wat zijn de plannen als we winnen?

Met de geldprijs die het Oranjefonds ter beschikking stelt, kan het oude vertrouwde buurthuis aan de Oudegracht nóg mooier en gezelliger worden gemaakt. Er zijn plannen om de entree op de begane grond aan te passen, zodat we beter zichtbaar en toegankelijk zijn. Ook de overige ruimtes in ons pand zijn aan een grondige opknapbeurt toe. We willen graag "dé binnenstadskamer voor de buurt" worden. Een knusse, toegankelijke, laagdrempelige ontmoetingsplek. Waar men zich met elkaar verbonden voelt en waar iedereen zich helemaal 'thuis' voelt. Dat is onze grote droom.

Hopelijk blijft het niet bij dromen alleen. Mocht ons buurthuis het 'Appeltje van Oranje' winnen, dan kunnen deze dromen werkelijkheid worden.

24-12-2015

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwjaarsborrel 

Na een enerverend jaar waarin we op de valreep een toekomstvast nieuw huurcontract hebben kunnen ondertekenen gaan  we genieten van de feestdagen.

Wij nodigen u graag uit om op 24 januari van 16.00 - 18.00 uur met ons het glas te heffen op een mooie toekomst. De locatie is uiteraard Oudegracht 227, buurthuis In de 3 Krone.

 

Gluren bij de buren

We zijn verheugd dat we dit jaar zijn geselecteerd door Gluren bij de Buren. Dit betekent dat we op 31 januari onze deuren kunnen open zetten voor buurtbewoners om te komen luisteren naar zeer gevarieerde Braziliaanse muziek. Voorstellingen om 13.00 uur, om 14.30 uur en om 16.00 uur. 

 

Nieuw activiteiten

Naast de al jaren goedbezochte yoga, zang, toneel, cursusen kunstgeschiedenis, kinderkunst, schilderen en dans zijn er toch ook weer nieuwe dingen te doen. Zo opent In de 3 Krone een naaicafe één keer per twee weken (lees meer >>), wordt er weer Tai Chi gegeven en zal er een cursus buikdansen zijn. Lees verder >>.

Voor het volledige programma klikt u hier.

 

Open Huis

Wat blijft in 2016 is het Open Huis op  de woensdagmiddag. Na een voorzichtige start in januari 2015 blijkt deze activiteit aan te sluiten bij een behoefte van de buurtbewoners. Buurtgenoten lopen binnen voor een praatje, een spelletje of gewoon een gratis kopje koffie of thee. 

 

Bridgers gevraagd

Elke woensdamiddag zijn er een aantal buurtgenoten die het Open Huis benutten om samen een kaartje te leggen. Er is nog ruimte voor een aantal spelers. Belangstelling? Loop dan even binnen en meld je aan!

 

Voor en door de buurt

Hoewel het buurthuis al 30 jaar bestaat, blijkt de afgelopen twee jaar pas hoe het buurthuis een deel van de binnenstad geworden is. Zonder de hulp van veel vrijwilligers kunnen activiteiten als RestoVanHarte, kledingbeurs, naaicafé of de open-huis-middagen niet bestaan.

We zijn nu op zoek naar een aantal vrijwilligers die ook actief willen meedenken en -doen in de beheergroep. Aanmelden kan door het sturen van een email aan inde3krone@gmail.nl.

 

Graag zien we u allemaal weer op 24 januari of op een ander moment in 2016.