Nieuws archief 2015

24-12-2015

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwjaarsborrel 

Na een enerverend jaar waarin we op de valreep een toekomstvast nieuw huurcontract hebben kunnen ondertekenen gaan  we genieten van de feestdagen.

Wij nodigen u graag uit om op 24 januari van 16.00 - 18.00 uur met ons het glas te heffen op een mooie toekomst. De locatie is uiteraard Oudegracht 227, buurthuis In de 3 Krone.

 

Gluren bij de buren

We zijn verheugd dat we dit jaar zijn geselecteerd door Gluren bij de Buren. Dit betekent dat we op 31 januari onze deuren kunnen open zetten voor buurtbewoners om te komen luisteren naar zeer gevarieerde Braziliaanse muziek. Voorstellingen om 13.00 uur, om 14.30 uur en om 16.00 uur. 

 

Nieuw activiteiten

Naast de al jaren goedbezochte yoga, zang, toneel, cursusen kunstgeschiedenis, kinderkunst, schilderen en dans zijn er toch ook weer nieuwe dingen te doen. Zo opent In de 3 Krone een naaicafe één keer per twee weken (lees meer >>), wordt er weer Tai Chi gegeven en zal er een cursus buikdansen zijn. Lees verder >>.

Voor het volledige programma klikt u hier.

 

Open Huis

Wat blijft in 2016 is het Open Huis op  de woensdagmiddag. Na een voorzichtige start in januari 2015 blijkt deze activiteit aan te sluiten bij een behoefte van de buurtbewoners. Buurtgenoten lopen binnen voor een praatje, een spelletje of gewoon een gratis kopje koffie of thee. 

 

Bridgers gevraagd

Elke woensdamiddag zijn er een aantal buurtgenoten die het Open Huis benutten om samen een kaartje te leggen. Er is nog ruimte voor een aantal spelers. Belangstelling? Loop dan even binnen en meld je aan!

 

Voor en door de buurt

Hoewel het buurthuis al 30 jaar bestaat, blijkt de afgelopen twee jaar pas hoe het buurthuis een deel van de binnenstad geworden is. Zonder de hulp van veel vrijwilligers kunnen activiteiten als RestoVanHarte, kledingbeurs, naaicafé of de open-huis-middagen niet bestaan.

We zijn nu op zoek naar een aantal vrijwilligers die ook actief willen meedenken en -doen in de beheergroep. Aanmelden kan door het sturen van een email aan inde3krone@gmail.nl.

 

Graag zien we u allemaal weer op 24 januari of op een ander moment in 2016.

02-12-2015

Het Appeltje van Oranje - Gaan we 'm winnen?

Het Appeltje van Oranje - Gaan we 'm winnen?

In de week van maandag 7 december t/m zondag 13 december (tot 24.00 uur) heeft u kunnen stemmen op In de 3 Krone zodat het buurthuis het felbegeerde 'Appeltje van Oranje' gaat winnen. 

Inmiddels is de stemwebsite gesloten en kan er niet meer gestemd worden. We weten nog niet hoeveel mensen op ons hebben gestemd. We weten wel dat er in totaal 12.495 stemmen zijn uitgebracht. Dit is ruim 4.000 stemmen meer dan vorig jaar, laat het Oranjefonds ons weten!

 

Volgende stap

Op 15 januari 2016, moeten alle 40 initiatieven zich per regio aan elkaar en aan het Oranje Fonds presenteren. Tijdens deze Landelijke Selectiedag mogen twee afgevaardigden van het buurthuis een presentatie van vijf minuten verzorgen voor mensen van het Oranje Fonds en de andere aanwezigen. Het Oranje Fonds en de andere aanwezigen krijgen daarna nog vijf minuten allerlei vragen te stellen.

Aan het eind van de dag wordt bepaald welke 8 initiatieven genomineerd worden voor de allerlaatste ronde.

 

Wat zijn de plannen als we winnen?

Met de geldprijs die het Oranjefonds ter beschikking stelt, kan het oude vertrouwde buurthuis aan de Oudegracht nóg mooier en gezelliger worden gemaakt. Er zijn plannen om de entree op de begane grond aan te passen, zodat we beter zichtbaar en toegankelijk zijn. Ook de overige ruimtes in ons pand zijn aan een grondige opknapbeurt toe. We willen graag "dé binnenstadskamer voor de buurt" worden. Een knusse, toegankelijke, laagdrempelige ontmoetingsplek. Waar men zich met elkaar verbonden voelt en waar iedereen zich helemaal 'thuis' voelt. Dat is onze grote droom.

Hopelijk blijft het niet bij dromen alleen. Mocht ons buurthuis het 'Appeltje van Oranje' winnen, dan kunnen deze dromen werkelijkheid worden.

02-11-2015

Uitnodiging - Presentatie nota 'Toekomst In de 3 Krone'

UITNODIGING vrijdag 13 november 2015, Zaal is open vanaf 19.30 uur.

Locatie: In de 3 Krone, Oudegracht 227 te Utrecht.

 

Hierbij nodigen wij u graag uit voor de presentatie van onze nota “Toekomst In de 3 Krone” – AMBITIES EN AANPAK
Deze nota, die is verschenen op 30 maart 2015, willen wij graag met u bespreken. De avond zal geleid worden door Gert Dijkstra, mede auteur van deze nota. Margriet Jongerius zal als wethouder Zorg en Welzijn met ons mee denken over hoe ons buurthuis belangrijk kan zijn voor de bewoners, ondernemers, de buurt en de gemeente.


De Buurt, daar gaat het over - de Buurt, in de monumentale Binnenstad van Utrecht – Atypische, waar Gewoond – Geleefd – Gewerkt - Politiek bedreven - en vooral Gerecreëerd wordt door personen van Binnen en Buiten. Hier komt alles te samen, hoe geven wij dat mede vorm, daar gaat deze avond over. Hoe maken we de stad met z’n allen veiliger, socialer en vriendelijker.

 

De nota is na te lezen via deze link>>.

 

22-01-2015

In de 3 Krone zoekt coördinator voor Project Toekomst Buurthuis

Ons buurthuis in de binnenstad van Utrecht heeft de afgelopen jaren samen met een groot aantal vrijwilligers veel energie gestoken in het uitbreiden van de rol van het buurthuis in de wijk. We zijn van mening dat door de terugtrekkende overheid en de gewijzigde wetgeving hier een belangrijke taak is weggelegd.
Om de functie van het buurthuis verder uit te bouwen en voor de toekomst zeker te stellen zijn we op zoek naar een tijdelijke kracht die de startnotitie omzet in een concreet plan van aanpak.

 

Doel van de functie
- het samen met het bestuur maken en uitwerken van een plan van aanpak op basis van de startnotitie
- het zoeken naar samenwerkingsverbanden in de wijk
- het onderhouden van het contact met de beheergroep en de gebruikers.

 

Het dienstverband, inclusief vergoedingen
- er is geen dienstverband; de activiteiten worden uitgevoerd op basis van een projectcontract.

 

De nodigde competenties
- zelfstandig
- proactief
- oplossingsgericht
- bij voorkeur ervaring in het buurthuiswerk
- goede contactuele eigenschappen voor het zoeken en leggen van contacten voor samenwerkingspartners.

 

Persoonskenmerken en motivatie
- bij voorkeur wonend in de binnenstad
- de sociale functie van het buurthuis onderschrijven
- representatieve persoonlijkheid
- groot netwerk.