Nieuws

14-12-2019

Buurtborrel en film

Buurtborrel en film

Deze maand is de buurtborrel samen met een film. Een film over

I love Venice,

een film van Quirine Racké en Helena Muskens

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

De documentaire I love Venice laat de wereld van de bewoners zien. Zij vrezen dat hun stad transformeert in een pretpark. Maar hun stem wordt niet gehoord, de gemeente wil zelfs nog meer toeristen aantrekken. Meer toerisme betekent immers meer geld. Sinds kort hebben de bewoners zich verenigd in actiegroepen om op theatrale wijze te vechten voor het behoud van hun gemeenschap. Ze demonstreren tegen de sluiting van het laatste ziekenhuis en tegen de levensgrote cruiseschepen die de lagune binnenkomen. Deze bewoners vechten met passie voor hun geliefde Venetië, waarbij zij humor en ironie als wapen hanteren. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

 

We starten om 16.00 uur met een gezellige buurtborrel (met hopelijk veel buurtpraat) en de film start om 17:00 uur.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en praten graag na afloop verder over de ontwikkelingen in de buurt. Kom via buurtgenoten te weten wat er (nog meer) speelt in jouw omgeving.

De buurtborrel als mogelijke vervanging van de gesprekken bij de buurtpomp!! In hoeverre herken je Utrecht in deze film?

 

De film is gratis maar een kleine bijdrage voor de financiering van allerlei activiteiten door In de 3 Krone wordt zeer op prijs gesteld.