Nieuws

04-02-2016

Kunst zonder beperking

Kunst zonder beperking

Op 12 februari wordt in het buurthuis de 3 Krone een expositie van grafiek door kunstenaars van de Wijde Doelen geopend. De Wijde Doelen is een onderdeel van Reinaerde Zorginstelling voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Hun kunst wordt ‘OutsiderArt’ genoemd.

 

Achtergrond

Het tentoongestelde werk is het resultaat van het werken op een specifieke locatie en binnen een aantal vooraf afgesproken thema's, verspreid over een aantal jaren.

Elk jaar wordt gedurende de maanden september tot en met mei een dag buiten het atelier om de cliënten meer inspiratie te geven en de integratie van hen in de maatschappij te vergroten.

Voor de kunstenaars zijn deze tekensessies belangrijk, zij komen met allerlei aspecten van de maatschappij in aanraking. Kunstenaars met een beperking worden bovendien daardoor ook zichtbaar in de maatschappij. De kwaliteit van het werk is zeer hoog. De kunstwerken zijn naast deze tentoonstelling ook te bezichtigen in het lunchcafé ZiZo aan de Oudegracht en in het atelier aan de Biltstraat 333.

 

Opening tentoonstelling

De opening is op 12 februari a.s. om 16.30 uur.

De tentoonstelling is te bezichtigen tot 30 maart 2016.

Het buurthuis de 3 Krone is gevestigd op de Oudegracht 227. De openstelling voor de tentoonstelling is op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur, zaterdag 6 februari van 13.00 tot 17.00 uur en op 26 februari tijdens het eten met Resto Van Harte.