Nieuws

15-01-2016

Cheque van het Oranjefonds

Cheque van het Oranjefonds

Ieder jaar reikt het Oranjefonds een Appeltje van Oranje uit. Dit jaar konden organisaties zich aanmelden die op de een of andere manier te maken hadden met zelfbeheer. Dit thema paste prima bij ons buurthuis.

 

In december hebben buurtgenoten al hun stem kunnen uitbrengen. Die stemrondes hebben er toe geleid dat van de 150 inzendingen er door het Oranjefonds 40 zijn geselecteerd om zich te presenteren voor een jury van het Oranjefonds. Buurthuis In de 3 Krone bleek één van de 40!

 

Dus togen Bram den Goede en Lea van Someren vandaag als vertegenwoordiger naar Fort Voordorp, alwaar het Oranjefonds een gehele dag organiseerde rondom de volgende stap in de selectie. Na deze dag zullen er 8 organisaties overblijven en doorgaan naar de volgende ronde.

 

Uiteindelijk is In de 3 Krone niet doorgedrongen tot die volgende ronde. Toch zijn Bram en Lea niet met lege handen naar huis gegaan. Deze inspirerende dag, waar zoveel gelijkgestemden zich hebben voorgesteld, leverde in elk geval veel nieuwe ideeën op. Het Oranjefonds zorgde echter voor een grote verrassing. Alle 40 aanwezigen ontvingen een cheque van € 2.500,=! Dit onverwachte cadeautje is een zeer welkom geschenk!