Nieuws

01-12-2015

In de 3 Krone heeft weer toekomst!

In de 3 Krone heeft weer toekomst!

Het heeft er de laatste anderhalf jaar niet altijd rooskleurig uitgezien toen Mitros ons de huur had opgezegd, een jaar na de doorstart als ‘buurthuis in zelfbeheer’. Maar ook deze hobbel wordt met veel inzet van buurtgenoten genomen. In de 3 Krone kan doorgaan met de activiteiten op Oudegracht 227! Nieuwe eigenaar De ingewikkelde huisvestigingssituatie is onder coördinatie van buurtbewoner Joris Bosch voortvarend opgepakt.

Het bestuur volgt daarbij steeds een drie-sporen-traject: 

  1. Buurthuis blijft op Oudegracht (voorkeur)
  2. Buurthuis zoekt andere locatie
  3. Buurthuis zoekt samenwerkingsverband.

Uiteindelijk zijn we dan ook heel blij te kunnen melden dat we een koper hebben gevonden die én bereid is geweest om een bod uit te brengen op het pand én bereid is het buurthuis een huurcontract aan te bieden met een looptijd van minimaal 10 jaar. Dit goede nieuws betekent dat het buurthuis verder kan met alle culturele en sociale activiteiten die reeds worden georganiseerd én ruimte krijgt om nieuwe openbare activiteiten te ontwikkelen op de huidige locatie: aan de Oudegracht.

 

Het buurthuis biedt al ruim 30 jaar lang diverse activiteiten voor bewoners van de stad. De laatste twee jaar doen wij dat in zelfbeheer, zonder structurele subsidie. Met de nieuwe huurovereenkomst is de dreigende sluiting van de baan en onze toekomst veilig gesteld. De onzekerheid van onze huisvesting is verdwenen; nu kunnen wij nieuwe plannen gaan maken! We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de huidige open middagen, de maandelijkse assistentie bij Resto VanHarte en onze Kledingbeurs willen helpen ondersteunen. Ook streven we naar de aanstelling van een coördinator die ‘alles wat in het buurthuis reilt en zeilt’ soepel kan begeleiden. Wij beramen ons op nieuwe activiteiten voor jong en oud, zoals discussieavonden, een wekelijkse bridgemiddag en maandelijkse exposities.

Ten slotte willen wij graag het concept van de Stadskamer Binnenstad verder ontwikkelen, waardoor wij een brug tussen overheid en burgers kunnen slaan, eenzaamheid kunnen bestrijden en welzijn bevorderen van onze bewoners van de binnenstad. Ideeën en suggesties? Heeft u nog sprankelende ideeën? Laat het ons weten! Het buurthuis is er vóór, maar is alleen levensvatbaar als het ook wordt gedragen dóór de buurt. Het aanbod, de programmering moet daarop aansluiten.

Laat uw stem horen via inde3krone@hotmail.nl Na de kerstvakantie komen wij met een uitgewerkt programma, gebaseerd op uw inbreng.

Volg ons op internet en Facebook. Kroonjuwelen gezocht Draagt u het Buurthuis in de Binnenstad een warm hart toe? Dan is uw hulp in de vorm van een financiële bijdrage zeer welkom. Een bijdrage van minimaal 10 euro kunt u overmaken naar rekeningnummer NL72 TRIO 0197661947 ten name van Stichting In de 3 Krone. Als donateur bent u een kroonjuweel en krijgt u een uitnodiging voor de speciale jaarlijkse bijeenkomst. Uiteraard ontvangt u voortaan de digitale Nieuwsbrief van In de 3 Krone. Zakelijke donateurs met een bijdrage groter dan 100 euro zullen ruimte krijgen om te adverteren op de website. U kunt uw betaling doen via IDeal of een overboeking. Inlichtingen kunt u vinden op deze website, onder het kopje 'Donaties'.

 

Via deze website kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. Klik links in het menu of klik door naar 'Vrijwilligers'.