Nieuws

12-10-2019

Film: Dubbelleven (2015) en buurtborrel

Film: Dubbelleven (2015) en buurtborrel

Op zaterdag 12 oktober organiseren we weer een buurtborrel en draaien we een film. Dit keer de film Dubbelleven van Ruud Bakker.

We starten om 16.00 uur met een gezellige buurtborrel (met hopelijk veel buurtpraat) en de film start om 17:00 uur.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en praten graag na afloop met je na over de film.

De filmmaker Ruud Bakker zal aanwezig zijn voor een toelichting.

De 88-jarige Tom de Booij wil de sloop van een woonwagen beletten. Hij wordt gearresteerd. Thuisgekomen speelt hij golf in de achtertuin van zijn villa. Wat beweegt deze man? Waarom kiest deze man van de elite voor de underdog? Wij volgen deze man in zijn strijd tegen het uitsterfbeleid voor woonwagens. Dagboekfragmenten geven inzicht in zijn transformatie van patriciër tot beroepsactivist. De jaren 60 zijn een cruciaal omslagpunt voor de wetenschapper en alpinist De Booij.

Dubbelleven is een documentaire over een fascinerende man die aan zijn afkomst probeert te ontsnappen.

 

Met een vrijwillige bijdrage kom je In de 3 Krone tegemoet in de kosten. Breng vooral iemand mee als je daar zin in hebt!

 

23-10-2019

Cursus Mahjong leren spelen in 4 lessen

Cursus Mahjong leren spelen in 4 lessen

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of wil je iets gezelligs doen met je buurtbewoners? Vind je het leuk om zo nu en dan een gezelschapsspel te doen?

 

Het buurthuis In de 3 krone biedt in het najaar van 2019 een cursus aan van vier lessen om het Mahjong spel uit China te leren spelen. Het wordt gespeeld door vier personen, met blokjes (‘stenen’) waarop verschillende tekens staan die je op een bepaalde wijze moet combineren in spelrondes van 10 tot 30 minuten. Wie de meeste punten heeft, wint de spelronde.

 

Ina Keuper, die op de open woensdagmiddagen om de twee weken in het buurthuis Mahjong speelt met drie anderen, is bereid gevonden om de cursus te verzorgen. Meld je aan bij Ina Keuper via ina.keuper@kpnmail.nl of telefonisch 030-2311127/06-49717108 

 

Wanneer: woensdagen in 2019: 23 oktober, 6 november, 20 november en 4 december, van 15:00-17:00.

Bij grote belangstelling voor een ander tijdstip zullen we in overleg zoeken naar de mogelijkheden.

Waar: Buurthuis In de 3 Krone, Oudegracht 227.

Kosten: € 2,50 per les, inclusief een korte handleiding. 

Docent: Ina Keuper

 

Je hoeft niets mee te nemen. Ina neemt haar eigen Mahjong spel en spelregels mee.

 

 

23-10-2019

Gratis workshop Lampion maken

Gratis workshop Lampion maken

Het is weer bijna St Maarten! De parade is dit jaar op vrijdag 9 november. De workshop was vorig jaar zo'n succes dat In de 3 Krone heeft besloten om er ook dit jaar weer een te organiseren zodat jij met of zonder kinderen op 9 november kan meelopen in de St.Maarten parade.

De materialen worden beschikbaar besteld door Sharing Arts Society (SAS) die voor de hele organisatie van het Utrechtse feest verantwoordelijk is.

Wanneer: woensdag 23 oktober 

Begin: 14:00 uur, eindtijd 16:00 uur

Kunstenaar Sjoerd Tolsma zal aanwezig zijn voor de creatieve ondersteuning en de creatieve touch.

Aanmelden kan via email naar lea.van.someren@planet.nl

 

04-11-2019

Wokshop zingen, spreken en lezen voor publiek

Wokshop zingen, spreken en lezen voor publiek

Zangpedagoge Jutta Weber verzorgt in buurthuis In de 3 Krone een cursus voor iedereen die graag wil zingen, spreken of lezen voor publiek. Ook als de gedachte alleen al bibbers bij je oproepen, is deze workshop écht iets voor jou.

 

In twee bijeenkomsten van elk 2 à 2,5 uur werk je in een kleine groep. Na een gezamenlijke warming-up gaat Jutta met iedereen individueel aan de slag. De andere deelnemers zijn op dat moment je minipubliek. Afhankelijk van waar jij zelf de nadruk op wilt leggen geeft Jutta aandacht aan presentatie, adem, lichaamshouding, stemgebruik of tips hoe je je zenuwen de baas kunt worden. Als iets zich leent om gezamenlijk te doen mag het “publiek” natuurlijk meedoen. Er is een piano aanwezig. Wanneer je zingt mag je iemand meenemen die je begeleidt.

 

Wanneer je wilt kun je de cursus afsluiten met een presentatie voor familie, vrienden en anderen die je er graag bij wilt hebben. Dat kan op een nog nader te bepalen tijdstip in het buurthuis.

 

Wanneer: Je kan je opgeven voor maandagmiddag 4 en 11 november 2019, van 13:00-15:00 uur. Of voor woensdagochtend 6 en 13 november 2019, van 10:00–12:30.

Aanmelden tot uiterlijk 21 oktober a.s.

Waar: In de 3 Krone, Oudegracht 227.

Kosten: Als je deel wil nemen betaal je eenmalig € 10,- als bijdrage aan het buurthuis.

 

Door het succes van vorig jaar gaat deze workshop nu op herhaling.

 

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Jutta via jutta.weber2@gmail.com

18-12-2019

Bloemschikken

Bloemschikken

Elke woensdag zorgt Christien van Hoorn ervoor dat er verse bloemen in de verschillende ruimtes staan. Zij zet niet gewoon wat bloemen in een vaas, maar elke vaas wordt prachtig geschikt. Christien wil haar kennis en kunde van bloemen graag delen.

 

Cursus bloemschikken:  woensdag 18 december  van .... – .... uur (week voor Kerst).

Door Christien van Hoorn. Bovenzaal.

Kosten € 2,50 (plus de kosten voor de gebruikte materialen)

Maximaal 8 personen. Aanmelden bij cdvanhoorn@hotmail.com

De deelnemers ontvangen per mail nog informatie over welke materialen (bloemen en groen) ze kunnen meenemen.