Nieuws

22-11-2019

Expositie: Venetiaans kostuumfeest

Expositie: Venetiaans kostuumfeest

Vanaf zijn dertiende loopt Noël Servaes bijna dagelijks met zijn fotocamera in zijn hand. Kijkend door de zoeker van de camera verkleint hij de wereld en kan hij doordringen tot de essentie van hetgeen te zien is. Soms behoeft het te vertellen verhaal een reeks foto’s. Soms is één foto voldoende om de emotie vast te leggen. Lees verder>>

 

23-11-2019

Veegactie NV-huis-tuin

Veegactie NV-huis-tuin

Zaterdag 23 november is het weer zo ver: de halfjaarlijkse opruim/opschoon actie van onze prachtige binnentuin. Dit stiltegebied wordt al decennialang door buurtbewoners onderhouden. De gemeente verstrekt alle benodige materialen als harken, bezems, vuiniszakken en handschoenen. Ook halen de het afval na het weekend weer op.

 

Gestart wordt om 10 uur bij de pilaren met koffie en thee. Afgesloten wordt om 12.30 uur met lekkere broodjes en iets te drinken.

Trek je jas aan en kom helpen. Je zult merken dat die jas na een half uur al weer uitkan!

 

 

14-12-2019

Buurtborrel en film

Buurtborrel en film

Deze maand is de buurtborrel samen met een film. Een film over

I love Venice,

een film van Quirine Racké en Helena Muskens

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

De documentaire I love Venice laat de wereld van de bewoners zien. Zij vrezen dat hun stad transformeert in een pretpark. Maar hun stem wordt niet gehoord, de gemeente wil zelfs nog meer toeristen aantrekken. Meer toerisme betekent immers meer geld. Sinds kort hebben de bewoners zich verenigd in actiegroepen om op theatrale wijze te vechten voor het behoud van hun gemeenschap. Ze demonstreren tegen de sluiting van het laatste ziekenhuis en tegen de levensgrote cruiseschepen die de lagune binnenkomen. Deze bewoners vechten met passie voor hun geliefde Venetië, waarbij zij humor en ironie als wapen hanteren. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

 

We starten om 16.00 uur met een gezellige buurtborrel (met hopelijk veel buurtpraat) en de film start om 17:00 uur.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en praten graag na afloop verder over de ontwikkelingen in de buurt. Kom via buurtgenoten te weten wat er (nog meer) speelt in jouw omgeving.

De buurtborrel als mogelijke vervanging van de gesprekken bij de buurtpomp!! In hoeverre herken je Utrecht in deze film?

 

De film is gratis maar een kleine bijdrage voor de financiering van allerlei activiteiten door In de 3 Krone wordt zeer op prijs gesteld.

18-12-2019

Bloemschikken

Bloemschikken

Elke woensdag zorgt Christien van Hoorn ervoor dat er verse bloemen in de verschillende ruimtes staan. Zij zet niet gewoon wat bloemen in een vaas, maar elke vaas wordt prachtig geschikt. Christien wil haar kennis en kunde van bloemen graag delen.

Dit keer staat de workshop in het teken van de feestdagen. Maak je eigen kerststuk en versier jouw kerstdiner met een eigen arrangement.

 

Cursus bloemschikken:  woensdag 18 december  van 10:30 – 12:00 uur (week voor Kerst).

Door Christien van Hoorn. Bovenzaal.

Kosten € 2,50 (plus de kosten voor de gebruikte materialen)

Maximaal 8 personen. Aanmelden bij cdvanhoorn@hotmail.com

De deelnemers ontvangen per mail nog informatie over welke materialen (bloemen en groen) ze kunnen meenemen.

26-01-2020

Buurtborrel en Nieuwjaarsbijeenkomst

Buurtborrel en Nieuwjaarsbijeenkomst

Reserveer 26 januari alvast in je agenda!!