Kom in beweging na verlies

Dansworkshop - In beweging na verlies

Je lichaam is een rijke bron waarin naast de pijn en het gemis van je dierbare ook alle herinneringen zijn opgeslagen die je met hem of haar hebt gedeeld. In deze workshop brengt de ervaren dansimprovisatiedocent Ellen van de Gruiter je bij de eenvoud van je dansstroom.

Ondersteund door passende muziek kan dans je helpen contact te maken met wat er in je leeft. Zo kun je dansen wat verteld wil worden: je dansstroom kan vreugde, verdriet, boosheid, leegte, vastberadenheid, stilte, pijn, leegte bevatten. Wij gaan ons in deze workshop richten op de herinneringen. Waarin was degene die je verloren bent je dierbaar? Wat heeft hij of zij voor je betekend? We gaan daarover delen in dans. Zo ontstaat bij ieder een klein troostrijk monumentje van dans. Wat je gedanst hebt, zal je nooit vergeten.

Het is fijn om loszittende kleding te dragen. Daarbij kun je dansen met zachte schoentjes, sokken of op blote voeten.

Ellen van de Gruiter
Ellen volgde de opleiding Docent Dansexpressie aan de Theaterschool in Amsterdam. Sinds 1985 is zij werkzaam als dansimprovisatiedocent. Muziek, beelden, teksten, materialen en thema’s vormen- naast fysieke aandacht- de inspiratie tot dans in haar lessen. Naast dansimprovisatiedocent is zij ook trainer en bewegingspedagoog in Sherborne Bewegingspedagogiek.

Praktische informatie
datum zondagmiddag 5 april van 14.00 tot 16.30 uur
locatie In de 3Krone Oude Gracht 227, Utrecht
tijd: 14.00 - 16.30 uur
kosten: €7,50 (inclusief koffie en thee)
aanmelden www.trost.nl/aanmelden-activiteit of stuur een mail naar info@trost.nl

Over Tröst
Stichting TrösT bestaat uit een groep gedreven vrijwilligers die een ontmoetingsplaats willen bieden aan mensen die met verlies door de dood te maken hebben. TrösT geeft niet alleen troost maar ook aandacht en inspiratie. Dit doen we door het aanbieden van creatieve workshops, lezingen, informatieavonden, filosofische cursussen, muzikale- en literaire activiteiten en maandelijkse ontmoetingen in café TrösT. Nieuwsgierig naar het programma? Kijk voor meer informatie op www.trost.nl.

 

Wil je meer weten over de dansworkshop of heb je vragen over Stichting Tröst? Neem contact op met Nienke Lamsma via info@trost.nl