Druk in/op de stad - buurtborrel-sessies

Buurtborrels met thema 'Druk in/op de stad'

Als binnenstadbewoners zijn we natuurlijk erg gesteld op het woonklimaat in onze Utrechtse binnenstad. We houden van een beetje drukte maar niet te veel. We drinken graag een biertje of een kopje koffie in de buurt, maar je kan ook te veel horeca in de buurt hebben. We willen ook graag winkels in de buurt voor de boodschappen. We vinden het leuk als mensen onze stad komen bewonderen, maar het moeten geen massa's toeristen worden. Hoe vind je het juiste evenwicht? Wat doet de gemeente er aan of denkt die alleen aan de bedrijven? En, o ja: eigenlijk willen wel wat meer groen in de binnenstad. En dat het hier ook een beetje veilig is.

Deur open16:00uur, aanvang ca. 16:30uur.

 

26 januari

NIEUWJAARSBORREL – SPREKER Arjan Kleuver

Tijdens de buurtborrels van de komende maanden willen we om verschillende manieren aandacht besteden aan het woon- en leefklimaat in de binnenstad.

In deze bijeenkomst hebben we als eerste gast uitgenodigd: Arjan Kleuver, hij is voorzitter van Centrum Management Utrecht, dat als doel heeft het beleid voor bedrijven in de binnenstad.

 

16 februari

ACTIEGROEP 030

Deze actiegroep ijvert voor het behoud van het woon- en leefklimaat in de binnenstad van Utrecht. En strijdt tegen allerlei vormen van verrommeling, overlast en aantasting van de kwaliteiten van de onze mooie binnenstad.

Onze gasten zullen dan zijn Egbert Wesseling en Tim de Beet, beiden leden van 030.

 

15 maart

Milieucentrum Utrecht

onze binnenstad kan veel groener zijn dan we wel eens denken. Zijn we ons bewust van hoe belangrijk groen is om je lekker te voelen in de stad?

Welke vogels, insecten, vleermuizen, egels zien we in de stad? En wat kunnen we zelf doen rond je eigen huis, straat of wijk? Of samen met je buurtgenoten?

Onze gasten zijn: Marinka ter Haak en Seraya de Vries van het milieucentrum.

 

19 april

De geschiedenis van de binnenstad van Utrecht

Het stedenschoon van onze binnenstad herbergt een rijke geschiedenis. Daar zijn we als binnenstad bewoners trots op. Het is ook een belangrijke reden waarom we graag in Utrecht wonen. We hebben Muriël de Beer, kunsthistorica, bereid gevonden om hierover haar verhaal te houden.

 

28 mei

Discussieavond

ergens in april (datum nog niet bekend) willen we een discussieavond over “druk op / in de binnenstad”.

We nodigen dan mensen uit die van alle kanten dit onderwerp kunnen belichten: van de kant van de woonkwaliteiten, van uit de commercie, de sociale kant, de veiligheid, het milieu  enz. dus actiegroepen, winkeliers, gemeente en u als bewoners natuurlijk

a5_flyer_buurtborrel_thema_tm_mei_2.pdf