Nieuwsbrief

Nieuwsbrief september 2021

ipad tekening Lea van Someren
ipad tekening Lea van Someren

Nieuwsbrief mei 2021

Spreekbuis gezocht

 • Vind jij het leuk om de website bij te houden, nieuwsbrieven en persberichten te schrijven en In de 3 Krone in andere social media te promoten? Maar wil je je ook actief inzetten om meer bekendheid te geven aan het buurthuis en meer buurtbewoners betrokken te laten zijn? Lees verder>>

Overdracht voorzittershamer

 • Tijdens de bestuursvergadering van april heeft Jan Joost de voorzittershamer overgedragen aan Martin Bruggink. Lees verder>>

Nog even wachten...

 • Ook al is de avondklok opgeheven, zijn de winkels weer open, het buurthuis open is nog een brug te ver. Het is nog steeds spannend. Het draadje kan zomaar knappen.

  Toch zitten we niet stil en zijn we achter de schermen alweer bezig om de boel op te starten.

  Heb je ideeën of suggesties voor straks, als we weer open mogen? Schroom dan niet om een berichtje achter te laten op contact@inde3krone.nl.

tekening: Lea van Someren
tekening: Lea van Someren

Nieuwsbrief december 2020

 

Voorzichting vooruitkijken....

2020 Was een bijzonder jaar, waarin veel anders is geworden dan anders. Wie had bijvoorbeeld ooit kunnen bedenken dat we het niet meer normaal zouden vinden om elkaar de hand te schudden. Dat juichen en zingen uit den boze werd. Of dat we digitaal verjaardagen en feestjes zouden vieren.


Van een intelligente lockdown naar gedeeltelijk openstelling van het buurthuis en dan weer een sluiting. Het was niet altijd makkelijk. Wat mag wel, wat niet.

We zijn er nog niet, maar er is gelukkig licht aan het eind van de tunnel!

 

Een echte, fysieke samenkomst voor een nieuwjaars-buurtborrel zal er in januari nog niet inzitten, maar dat we weer open gaan staat als een paal boven water. Hopelijk kunnen we na 19 januari weer uitzien naar een voorzichtige opbouw van onze activiteiten.

Maar we gaan elkaar in 2021 in elk geval weer ontmoeten!!

 

 

Van de nood een deugd maken

 

Deze periode hebben we gebruikt om de zaal van de begane grond weer eens op te knappen. Waar Wilma en Hennie zorgden voor de planning, maakte Ton het gedetailleerd werkschema voor de verschillende klussen.

Drie dagen is er hard gewerkt, op de been gehouden door de lunches van Nout. En dat uiteraard allemaal op veilige afstand en in heel kleine groepjes vrijwilligers.
Het ziet er weer fris en toonbaar uit. Laat de gebruikers maar weer komen!

Nieuwsbrief oktober 2020

 • Nieuwe expositie: Willem Willemsen
 • Workshop Mindfullness
 • Vintagebeurs
 • Bestuursvoorzitter gezocht
 • Schoonmaker/ster gezocht
 • Open huis
 • Het is duidelijk dat buurtgenoten de inloop van woensdagmiddagen gemist hebben. De eerste weken na de heropening waren dan ook gezellig druk. Het is even wennen om elkaar de ruimte te geven en om zelf ruimte te nemen, maar dat lukte prima.

  Zoals verplicht, worden bij binnenkomst wat persoonlijke gegevens genoteerd, die maximaal 2 weken worden bewaard en die in geval van een coronabesmetting gebruikt kunnen worden voor het contactonderzoek. 

  Elke woensdagmiddag is iedereen weer welkom tijdens de inloop van Open Huis van 15.00-17:00 uur.

   

  Buurtborrel met....

 • Natuurlijk gaan we ook de buurtborrel weer opstarten. Gezellig met buurtgenoten bijpraten, vaak met een thema, onder het genot van een hapje en een drankje. Maar dat gaan we wel voorzichtig aanpakken, want we zijn op ons hoede voor het COVID virus.

  Vandaar dat we de eerstvolgende buurtborrrel (23 oktober) niet meteen open zijn voor iedereen, maar we een 'special' organiseren voor alle vrijwilligers en huurders.

  Deze groep zal dan ook afzonderlijk een uitnodiging ontvangen.

   

  Opknapbeurt zaal begane grond

 • De kerstvakantie gaan we dit keer gebruiken om de zaal op de begane grond weer op te frissen. Als altijd doen we dit met z'n allen. Of je nu voor de catering wilt zorgen, het heerlijk vindt om te sauzen, liever een emmer sop hanteert om de ramen te lappen. Een hele dag of een paar uurtjes, het maakt niet uit. Alle hulp is welkom. Vele handen maken licht werk, een gezegde zo oud als Methusalem, maar nog steeds waar!

  De data zijn 20-21-22 december.

  Geef jezelf met datum en tijd op bij Wilma via wilma.boon@planet.nl.

Nieuwsbrief september 2020

 • Open huis
 • Workshop: Leer tekenen op de tablet
 • Wijnproeverij
 • Vintagebeurs
 • Buurtdiner
 • Kom Exposeren:

  Op dit moment hangen er nog een aantal tekeningen van Lea van Someren, maar het wordt hoog tijd voor een nieuwe tentoonstelling. We willen wel weer iets wat anders zien!

  Dus heb je interesse om jouw creativiteit te exposeren, of weet je iemand die interesse heeft?

  Neem dan snel contact op met Janneke.kraaijenhof@gmail.com zodat we het nieuwe seizoen weer met een mooie expositie kunnen starten.

 • Wist je dat...Boek in beweging:

  Wist je dat het buurthuis In de 3 Krone een boekenkast heeft met daarin een groot aantal zwerfboeken?

  Onder het motto 'Boeken in beweging' kun je een boek lenen en breng je er ook weer een terug.

Nieuwsbrief juli

Versoepeling per 1 juli. Wat betekent dat?

We mogen onze deuren weer wat verder open zetten per 1 juli. Alle activiteiten mogen weer, waarbij voor koren wel het extra protocol van de RIVM>> geldt.

 

Belangrijkste voorwaarden

- - 1,5 m afstand
- Maximaal 20 personen per ruimte
- Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden.

 

De deelnemers van de vaste activiteiten zullen door de eigen organisatie worden geïnformeerd over het starten. Deze organisaties hebben allemaal een protocol ontvangen waaraan iedereen zich zal moeten houden om (hygiënisch en) veilig te kunnen starten.

We hebben er weer zin in!

 

Na de zomervakantie

Tijdens de zomermaanden juli en augustus, zijn we zoals elk jaar gesloten. En hoewel er nog een heleboel onduidelijk en onzeker is, hopen we vanaf 1 september meer activiteiten te mogen organiseren. We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief, facebook en de website.

Nieuwsbrief juni 2020

vrolijke ontwerpen voor mondmaskers
vrolijke ontwerpen voor mondmaskers

Open op 1 juni. Hoe ziet dat eruit?

Het licht staat op groen. We mogen onze deuren weer -beperkt- openen per 1 juni. Het is helaas nog niet zo dat alle activiteiten kunnen starten. Maar wat kan er zeker al wel:

- kinderkunst

- cursus in wonderen

- tekenen/schilderen

- toneel

- vergaderingen.

 

Belangrijkste voorwaarden

- 6m2 per persoon in een ruimte
- 1,5 m afstand
- Maximaal 11 personen per ruimte
- Deelnemers moeten zich vooraf aanmelden.


Wat mag in elk geval niet

Dans, yoga, koren, muziek maken mag in elk geval nog niet (ook niet voor kinderen). Daarnaast zijn (kaart-)spellen voorlopig ook nog niet toegestaan.

 

De deelnemers van de vaste activiteiten zullen door de eigen organisatie worden geïnformeerd over het starten. Deze organisaties hebben allemaal een protocol ontvangen waaraan iedereen zich zal moeten houden om (hygiënisch en) veilig te kunnen starten.

We hebben er weer zin in!

 

Na de zomervakantie

Tijdens de zomermaanden juli en augustus, zijn we zoals elk jaar gesloten. En hoewel er nog een heleboel onduidelijk en onzeker is, hopen we vanaf 1 september meer activiteiten te mogen organiseren. We houden je op de hoogte via de nieuwsbrief, facebook en de website.

Nieuwsbrief mei 2020

Mogen we weer open?

Het Covid-19 virus heeft fors om zich heen gegrepen en heeft een grote impact (gehad) op ons gedrag en onze activiteiten.

Toch merken we aan alles dat er na 2 maanden lockdown grote behoefte is om de draad weer op te pakken. Gelukkig lijkt er zicht op herstart. Komende week zal de gemeente een besluit nemen of de buurtcentra weer (beperkt) per 1 juni de deur kunnen openen. Uiteraard met in achtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen en met de kanttekening dat het kabinet op de valreep andere instructies kan geven.

 

Om voorbereid te zijn zal onze beheergroep de komende weken aan de slag gaan om het buurthuis aan te passen en in te richten voor de 1,5 meter-eis, met de hygiene maatregelen en het maken van het protocol voor onze huurders en gebruikers.

 

Binnenkort hoor je van ons hoe we de 'heropening' kunnen gaan invullen.

Blijf gezond en zorg voor elkaar.

Nieuwsbrief maart 2020

Nieuwsbrief februari 2020

 • Vintagebeurs: 1 februari>>
 • Nieuw: Stottercafe: 7 februari>>
 • Buurtdiner: 14 februari >>
 • Buurtborrel: 16 februari >>
 • Vacature: organisator activiteiten >>
 • Expositie verlengd: Spritsjes exposed >>
 • Verstag buurtborrel 26 januari

  Op zondag 26 januari was de nieuwjaarsbijeenkomst in ons buurthuis.

  Voor die gelegenheid was uitgenodigd dhr Arjan Kleuver, de voorzitter van Centrum Management Utrecht.

  Het buurthuis “In de 3 Krone” had hem uitgenodigd om te spreken over het onderwerp dat de komende maanden vaker besproken zal gaan worden: 'druk in/op de binnenstad'.

  Er waren veel buurtgenoten op dit onderwerp af gekomen; alle stoelen waren bezet!

   

  Als spreekbuis van de bedrijven in de binnenstad benadrukte Arjan Kleuver dat de belangen van bewoners en bedrijven helemaal niet ver uit elkaar liggen.

  Hij kreeg daarvoor zeker instemming van een een deel van de aanwezige buurtbewoners, maar niet van allen. Hij werd behoorlijk kritisch bevraagd en het was duidelijk dat de meningen over de drukte in en de druk op de binnenstad behoorlijk uit elkaar liggen.

   

  Bij de buurtborrel op 16 februari is de actiegroep 030 uitgenodigd. Dan praten we verder.

  In de maanden maart, april en mei praten we ook over het woon- en leef genot in de binnenstad, maar dan met andere sprekers.

  In mei is er een paneldiscussie met verschillende deelnemers.

 • Wist je dat....

  Wist je dat het buurthuis In de 3 Krone al meer dan 30 jaar onafgebroken allerlei activiteiten aanbiedt?

  In die 30 jaar heeft het voortbestaan twee keer ter discussie gestaan. Beide keren omdat de gemeente subsidieregels veranderde.

  In 2013 is de stichting In de 3 Krone opgericht en sinds die tijd ontvangt het buurthuis geen subsidie meer voor de organisatie van activiteiten en sinds die tijd staan we dus op eigen benen.

   

  Een goede mix tussen verhuur voor buurtactiviteiten en eigen activiteiten houdt het buurthuis springlevend!

   

   

 

Nieuwsbrief januari 2020

 • Vintagebeurs 4 januari
 • Bijeenkomst vrouwen met autisme: 11 januari
 • Buurtborrel gecombineerd met Nieuwjaarsborrel 26 januari
 • Exposities: Spritsjes, iPad-tekeningen van Lea van Someren
 • Vacature: zelfstandige kok
 • Goede voornemens, kom in actie en zingen helpt!

  Stoppen met roken; wat minder eten. Allemaal goede voornemens hoor, daar niet van. Maar het wordt nog leuker en gezelliger wanneer je meteen in actie komt. In de 3 Krone huisvest een groot scala van activiteiten. Activiteiten om te ontmoeten, om te zingen, om je lijf de nodige aandacht te geven of gewoon om te ontspannen tijdens toneel, schilderen of het naaien.

   

  Kom op woensdagmiddag vooral naar ons Open huis, waar je vrijblijvend kan binnenlopen voor een kopje koffie/thee. Maar waar je ook anderen aantreft om gezellig een spelletje kan spelen. Alltijd bridge, vaak Mahjong. Ook tal van andere spellen zijn beschikbaar.

   

  En wat te denken van een avondje zingen! Onlangs is bewezen dat studenten om te ont-stressen vooral veel baat hebben zingen. Grachtensmart heeft weer plekken beschikbaar. Lees meer>>

   

  Kijk voor het volledige aanbod op de site.

   

 • Wist je dat er een Naaicafe is in In de 3 Krone?

  Wil je graag:

  - je eigen kleding leren maken, maar weet je niet hoe,

  - zelf je broeken korter maken,

  - van oude kleding iets nieuws maken,

  - kussens maken voor op je bank,

  - een t-shirt oppimpen?

  Dan kan je terecht in het Naaicafé. Lees verder>>

Nieuwsbrief december 2019

 • Vintagebeurs 7 december >>
 • Buurtdiner: 13 december >>
 • Buurtborrel met film 14 december >>
 • Expositie Venetiaans kostuumfeest - foto's van Noël Servaes >>
 • Workshop Bloemschikken: 18 december >>
 • Aankondiging: Nieuwjaars-buurt-borrel 26 januari >>
 • Wil je zelf exposeren?>>
 • Workshop Lampion maken was succes
  2019 klein

  Een volle werfkelder met enthousiaste kinderen en (groot)ouders. Aan de slag met het maken van een eigen lampion. Dit jaar zijn er veel verschillende modellen gebouwd. Met dank aan Sjoerd Tolsma voor de creatieve begeleiding en de Stichting Sharing Arts Society voor de geleverde materialen.

  De Sint Maarten Parade was dit jaar weer imponerender dan vorig jaar. Langer ook. Vele inventieve creaties. Een gezellige sfeer met vrolijke muziek. Een feest om te delen, een mooie traditie.

  Volgend jaar doen we weer gewoon mee.

   
 • Wist u dat....Dwarsverband

  Een terugtrekkende overheid zorgde er in 2013 voor dat de Utrechtse buurthuizen op zichzelf komen te staan. Elk buurthuis heeft op zijn eigen manier moeten vechten voor zijn voortbestaan. Zo ook In de 3 Krone.

  Zodra de 'wonden' waren geinventariseerd en waar nodig 'gestelpt' zoeken de buurthuizen elkaar. Ze vinden samenwerking in de zoektocht tijdens dit verzelfstandigings-proces. Vereniging Dwarsverband is hiermee een feit. Een professionele organisatie, betaald door de buurthuizen, die ondersteuning biedt op velerlei vlakken, maar ook een spreekbuis blijkt met de gemeente.

  Eenmaal per 2 maanden komt een afvaardiging van elk buurthuis bij elkaar, wordt onder het genot van een maaltijd ervaringen (o.a. huisvesting, financien, vrijwilligers, veiligheid) uitgewisseld en problemen besproken. Deze maand is dit Dwarsverband-overleg op de Oudegracht, bij In de 3 Krone. Trots laten we de aanpassingen zien van de werfkelder, die met veel vrijwilligers tot stand is gekomen.

Nieuwsbrief November 2019

Wist je dat..... Ontdek je wijk

Wist je dat In de 3 Krone samen met een aantal andere organisaties initiatiefnemer is van Wijkconnect?

Dit door de gemeente Utrecht gesubsidieerde project fasciliteert in een platform waar mensen/buurtgenoten elkaar zoeken en vinden.

 

Ontdek de wijk en leer je buren kennen, ga naar WijkConnect Utrecht Binnenstad en meld je aan!   

 

Nieuwsbrief oktober 2019

De nieuwsbrief van oktober bevat de volgende onderwerpen (klik door naar het betreffende item):

Niet te vergeten

Dertig jaar geleden tijdens het Springhaver - buurtfeest opperden een aantal buurtgenoten dat er maar eens een smartlappenkoor moest komen in het buurthuis. De toenmalige buurtwerker ging er mee aan de slag. Na een aantal maanden was Grachtensmart een feit. En de rest is geschiedenis.

Lees alles over dit bijzondere koor op hun site.

Foto: Klasina vd Hoek 2019
Foto: Klasina vd Hoek 2019