Overdracht voorzittershamer

Afscheid...

Iets meer dan vier jaar geleden mocht ik de voorzittershamer van ons mooie buurthuis overnemen van Alice van Rooy. De opstartfase, waarin we als buurthuis in zelfbeheer zonder subsidie onze draai moesten vinden, was inmiddels afgesloten. Met veel positieve energie van beheergroep, bestuur en andere vrijwilligers hebben we de afgelopen vier jaar heel veel mooie activiteiten georganiseerd en het buurthuis weer wat mooier gemaakt. Zo is inmiddels de zaal beneden van een wat ondergeschoven kindje getransformeerd in een hele mooie en fijne ruimte. Ook de zaal boven ziet er inmiddels weer op en top uit om straks na corona weer vol op gebruikt te gaan worden!

De afgelopen vier jaar zijn er veel activiteiten dankzij jullie enthousiasme georganiseerd waar ik mooie herinneringen aan heb. Zomaar een paar die me gelijk te binnen schieten zijn het lampionnen maken met kinderen en ouders voor de Sint Maarten parade, de filmmiddagen met een hapje en drankje, de buurtdiners en de debatavonden over de toekomst van de binnenstad. De bezoeken bij de andere leden van de vereniging Dwarsverband voor zelfstandige buurthuizen hebben me daarnaast stukken van de stad laten zien waar ik anders nooit zou komen. Helaas hebben we elkaar vanwege corona het afgelopen jaar veel minder kunnen zien en spreken, maar hopelijk kunnen we snel weer met elkaar genieten van leuke en interessante activiteiten en drinken we daarna een drankje op In de 3 Krone. Heel veel dank aan alle vrijwilligers en bezoekers voor de afgelopen jaren en ik wens Martin veel plezier en succes als nieuwe voorzitter!


Mag ik me voorstellen..

Martin Bruggink neemt met alle plezier en enthousiasme de bestuurshamer van Jan Joost over.

 

Hallo, ik ben Martin Bruggink, 43, sinds gisteren mag ik mij de nieuwe voorzitter van het bestuur van In de 3 Krone noemen. Ik heb er veel zin, hopelijk mag het buurthuis snel weer open, ik ben heel nieuwsgierig naar alle activiteiten. Ik heb al gezien dat het buurthuis heel zelfstandig functioneert, veel activiteiten biedt en heel actieve en betrokken vrijwilligers kent. Hopelijk kan ik daar mijn bijdrage aan leveren.
Ik hoop iedereen gauw te leren kennen. Hierbij alvast iets over mijzelf. Ik woon in een woongroep aan de Predikherenkerkhof, bij de watertoren. Het is echt een gemeenschap, heel fijn, en al helemaal in coronatijd.
Ik werkte tot afgelopen zomer bij de lerarenopleiding van de TU Delft, ben zelf ook een tijd docent informatica geweest. Sinds september heb ik een sabbatical, en inmiddels ben ik samen met een vriend van mij een eigen bedrijfje begonnen: Outside Escape. We ontwikkelen een soort stadswandelingen met een verhaal en raadsels (zie www.outsideescape.nl).
Na ja, er valt zeker meer te vertellen, maar dat doe ik liever als we elkaar een keer tegenkomen in het buurthuis. Hopelijk tot gauw.